På High Chaparral kliver du rakt in i Vilda Västern, så som det såg ut i Amerika på 1870-talet.  Vi besöker denna nöjespark minst en gång om året. Barnen älskar att få springa omkring och leka här och man kan hänga här en hel dag, eller två utan problem.

I denna nöjespark som ligger i Småland kan du ta tåget till Old Mexico, uppleva ett tågrån, gå en runda eller två i sneda huset, åka hjulångare, vaska guld, vara med när nybyggarna bygger hus, rida på hästar och leka i mini-staden Buffalo City!

Shower på High Chaparral

Och missa inte alla shower! Barnen älskar zorro-showen i Old Mexico! Även under Wild west stunt show och Nybyggarna är väldigt populära! Otis som var 2,5 när vi var där sist var helt inne i Nybyggarna och ville kolla igen och igen! Skådespelarna är fantastiska och involverar barnen i berättelser och sånger.

 

high chaparral med familjen
Zorros i Old Mexico.

Detta gillar vi mest!

high chaparral med familjen

Vaska guld
För några tior får man låna utrustning och vaska fram små ”guldbitar”. Alltid lika roligt, både för barnen och oss vuxna.

 

Tågrånet
Okej, Otis tycker detta är läskigt, men det beror på åldern. Om några år kommer han också älska det. Barnen har alltid varit fascinerade  av tåg, och att få åka riktigt ånglok slår det mesta!

 

high chaparral med familjen

Buffalo City
Här kan barnen springa runt en hel dag. Lätt! Det finns grillplaster precis jämte, så man kan förbereda luncg eller bara sitta och dricka kaffe vid caféet med full uppsikt på barnen. Perfekt!

 

high chaparral med familjen

Western Show
Stunt, hästar, rån och fängelse. Hur kan det gå fel? Dessa shower är SÅ välgjorda. Allt från bakgrundsmusik till story och farliga stunts från 10+ meter. Tänk på att ta med hörselskydd till de mindre barnen.

 

Tips:

Kom i tid!
Parken är stor och det finns många shower under dagen, så kom redan när det öppnar!

Mat
det finns många restauranger inne på området. Allt från mexikanst i old mexico till buffé i Saloonen. Det finns även många picknickbord och områden där man både kan grilla och fika.

Ha med vattenflaska
Vatten lkänns väldigt onödigt att köa för och dessutom köpa. Ha med vattenflaskoroch fyll på under dagen.

Solskydd
Eftersom alla aktiviteter och shower är utomhus: smörj in hela familjen med solksydd! Tänk på att solen tar även om det är molnigt! Tips på bra solskydd till hala familjen.

 

Rum, stuga eller camping?

På High Chaparral kan du boka både stuga, rum och campingplats. Här kan du boka

 

high chaparral med familjen

Här hittar du till High Chaprral

 

Skrivet av

Vi är en familj på fem som älskar allt från långresor till öde öar i Asien till skogsäventyr runt knuten!

Skriv en kommentar