Att göra långa flygresor  och långflygningar med små barn brukar vara något de flesta tycker är rätt jobbigt. För man vet ju själv hur störigt man tycker det är med skrikande barn på flygplan… Speciellt om hamnar precis bakom dessa små ligister och ska tillbringa de närmsta 12 timmarna precis där.

Men oftast går det bra att flyga med barn. Är barnen under 1,5 år och man har platserna längst fram brukar man dessutom få låna små sängar (bassinets) man hänger fast på väggen. Väldigt smidigt!

Har man lite äldre barn är ett bra tips att planera in flygningarna efter utresetiden. Här kommer några tips på hur du får en lyckad långflygning med barn:

 

Välj en bra tid för utresa

Ska man flyga långt, välj utresa så sent som möjligt. Ofta har man en mellanlandning i Europa innan man hoppar på den riktiga långflygningen, så runt kl 18 brukar vara den ultimata tiden att resa. Då hinner alla få i sig middag på planet innan det är dags att sova. Och har man tur sover de hela resan!

 

Packa en barnväska

Packa en väska med saker till barnen. Jag älskar dessa rullande väskor som barnen även kan få skjuts på. Barnen tycker de att det är kul att få bära/rulla sin egna väska genom säkerhetskontrollerna och det är supersmidigt att ha alla barnens grejer samlade på ett och samma ställe.

Tips vad du kan packa väskan med:
– Nappflaska/napp år de små, Tuggummi eller klubba år de större. Låt barnen dricka eller tugga när planet lyfter och landar för att tryckutjämna och mina obehag i öronen.
– Köp lite pusseltidningar med korsord, klistermärken och annat pyssel.
– Snacks. Bra att ha när väntan på maten blir för lång.
– Klädombyten. Vips har vattenglasen spillts ut och maten ligger i knät istället för på tallriken. Kläder och wipes är ett måste!

 

långflygning med barn
Pyssel på planet – Ett bra sätt att hålla barnen sysselsatta vid långflygningar.

 

Barnvänligt flygbolag?

Kolla upp flygbolaget i god tid innan avresa. Även om man bokat en reguljärresa via en bokningssida på nätet kan man kontakta flygbolagen direkt. De är ofta väldigt hjälpsamma, speciellt när man har med barn. Kolla om man kan boka barnmåltider, då brukar även leksaker, hörlurar och annat barnvänligt ingå. Barnen får dessutom maten först, vilket underlättar när man sen själv ska försöka äta.

 

Och ha koll på barnen! Det är inte okej att sparka i stolsryggen framför. Inte heller att springa okontrollerat fram och tillbaks i gångarna. Berätta för dem vilka regler som gäller och varför. 

 

Lycka till med flygresan och kommentera gärna om du har fler bra tips hur man kan underlätta långflygningar med barn!

 

Följ Folkessonsadventures med Bloglovin!

Skrivet av

Vi är en familj på fem som älskar allt från långresor till öde öar i Asien till skogsäventyr runt knuten!

Skriv en kommentar