Att hitta de billigaste flygbiljetterna är inte så svårt som det låter! Det gäller att ha lite is i magen, ha koll på vilka dagar man ska söka, rensa cache på datorn och vara öppen för lite omvägar…

 

 

Håll koll på populära resdagar

Lov och helgdagar brukar vara de dyraste dagarna att resa. Och tänk på att andra länder (dit man reser, eller där man mellanlandar) kan ha helt andra helgdagar.

 

Ta en omväg

Leta resor som går via stora flygknutpunkter som London. Även om det är eventuellt är en omväg och kan ta lite längre tid kan man hitta betydligt billigare resor. Har du möjlighet att börja resan på en annan flygplats (Landvetter / Arlanda / Köpenhamn) sök även utresa från dessa flygplatser. Det kan absolut löna sig!

 

Skippa avbeställningsskyddet

Låter ”farligare” än det är. Men många av resebyråernas avbeställningsskydd täcker inte mer än vad din hemförsäkring täcker. Och betala med ditt kort istället för faktura. Kortet täcker mycket!
(Obs! Kolla upp vad din hemförsäkring och kort täcker innan du bokar.)

 

Då ska du söka efter flygbiljetter på nätet

Torsdag efter klockan 18 ska vara den bästa tidpunkten för att hitta flygbiljetter till bäst pris. Många letar resor under helgen och det gör att priserna går upp i början av veckan. Leta efter biljetter med utresa tisdag-torsdag. Helger brukar vara dyrare.

 

 

Skrivet av

Vi är en familj på fem som älskar allt från långresor till öde öar i Asien till skogsäventyr runt knuten!

Skriv en kommentar