Att blir sjuk när man är utomlands är inte kul. Speciellt inte när det gäller barnen. Under vår senaste resa var vi sjuka orimligt mycket. Barnen hade allt från förkylningar, Bali Belly (dåliga i magen) och solsting.

 

Vatten

Det absolut viktigaste när man är i ett tropiskt lans är att dricka vatten, minst 1,5 liter vatten för barnen och ännu mer för oss vuxna. Och det är superviktigt att hålla händerna rena. Eller så rena som det går. Det är helt andra bakterier än de vi är vana vid, så man blir lätt dålig i mage. Den så kallade Bali Belly som drabbar många som reser till Bali. Både barn och vuxna.

 

Mygg och denguefeber…

Myggen är också ett hot under regnperioden som sträcker sig från ca november till mars. Jag har haft denguefeber 2 gånger och Sid åkte på det en gång också. Så skaffa ett bra myggmedel! De naturliga medlen hjälper tyvärr inte speciellt bra. Tänk på att små barn inte ska använda samma myggmedel som vuxna. Läs på förpackningen!

Du hittar det mesta du behöver på Apotek och i många av de lokala butikerna på Bali.

 

Pharolit

Vättskeersättning med apelsinsmak. Ett måste om barnen åkt på solsting/verkar hängiga eller haft magsjuka. Blanda ut med ett glas vatten och ge dem några av dessa påsar per dag. 1 förpackning per glas. Det finns även andra märken som ”Oralit”.

 

Lacto-B

Bra bakterier för magen. Även dessa blandas ut med vatten. Dessa bör man speciellt ge barnen om de fått antibiotika.

 

Norit

Aktiva koltabletter. Dessa är kanon om man har åkt på magsjuka/matförgiftning/Bali Belly. Man sväljer några av dessa med vatten. Vi halverar dosen till barnen.

 

Betadine

Sår blir lättare infekterade i tropiskt klimat. Vid sår och skråmor, droppa på Betadine på såret. Effektiv mot bakterier, virus, mögel- och jästsvampar, sporer samt amöbor. Rengör först med rent vatten och droppa på. Tänk på att det fläckar ner ljusa kläder.

 

Minyak telon

Jag har aldrig hittar några bra myggmedel för de mindre barnen. Till Otis som är tre använder vi Telon Oil. Denna olja tycker myggen inte om och vi smörjer in Otis både morgon och kväll.

 

 

Skrivet av

Vi är en familj på fem som älskar allt från långresor till öde öar i Asien till skogsäventyr runt knuten!

2 Kommentarer

  1. Något som jag köpte på mig där nere som är super mot alla typer av bett (super not kliande myggbett) är Bokashi. En blandning av olika oljer från växtriket. Det är i särklass bästa medlet ever. Enligt balineserna själva kan den användas till allt.

    • Cecilia Folkesson Svara

      Tack för tips! Ska absolut kolla upp det nästa gång vi är på Bali 🙂
      // cecilia

Skriv en kommentar