Letar du utflykter på Bali? På Bali finns massa olika platser att besöka och göra utflykter till. Här har vi listat våra favoriter som funkar bra med barn. Tänk på att ta med vattenflaskor, kontanter och solskyddsfaktor!

 

Monkey Forest Ubud

Gillar du apor är Monkey Forest ett måste! Här springer aporna fritt och är allt annat än folkskygga! Förutom apor hittar du även gamla tempel prydda med mossa och små mysiga gångar övertäckta med rötter som leder runt i parken. Grymt ställe att åka till på dagsutflykt, ta fina bilder och kolla på gamla tempel. Om du gilla apor då så klart. Inträde hit kostar ca 30 kronor. Det finna även bananer att köpa och mata aporna med.

Hitta till Monkey Forest Ubud

monkey forest ubud
Håll hårt i dina saker! Dessa apor tar det de vill ha!

 

Tegalalang Risterasser

Balis mest välbesökta risterasser ligger ca 15-20 minuter norr om Ubud.  Du betalar en slant för att gå runt bland stigarna upp och ner i risfälten. Det finns massvis med risfält och risterasser på Bali, men då detta ställe ligger utmed vägen är det enkelt att hitta och ta sig hit.

Man betalar en liten slant till markägarna och de guidar dig gärna runt om du vill. Håll till höger när du går ner för trapporna och spana efter grottor. Ovanför där finns ett litet mysigt ställe med kokosnötter och snacks.

På väg hem, stanna gärna till utmed vägen där du hittar massvis med souvenirer till ett betydligt bättre och prut-vänligt pris runt turisthaken.

Hitta till Tegalalang Riceterrace 

Tegalalang bali
Risterasser i Tegalalang.

 

Gunung Kawi

Gunung Kawi ligger ca 20 minuter från Ubud. Detta fantastsika tempel byggdes för nästan 1000 år. Det finns några olika tempel med samma namn, men det mest populära hittar du i byn Tempak Siring. Detta tempel är omgett av vattenfall, jungel och risterasser och man hittar skulpturer uthuggna i bergen. Ett fantastiskt ställe att besöka! Men räkna med massa spring i trappor, för templet ligger nere i en dal och vi räknade ca 300 trappsteg ner…

Liksom de flesta tempel på Bali måste man bära sarong vid besök. Man hyr dessa för en liten peng om man inte har med sig egen.

Hitta till Gunung Kawi

Gunung Kawi
Gunung Kawi – 1000-årigt tempel 20 minuter norr om Ubud.

 

Waterbom Bali

Asiens nummer 1 vattenland och top 2 i världen!! Du kommer ranka dina tidigare vattenlandsbesök ”Före-och-Efter Waterbom Bali”!

Detta fantastiska vattenland som passar alla åldrar ligger mitt i Kuta. Kom tidigt på morgonen och stanna hela dagen! Här finns allt  för hela familjen.

Bästa tiden att pricka in Waterbom är under lågsäsongen November-April och gärna veckodagar. Då slipper man ofta köerna till alla vattenrutchkanor och andra attraktioner.

Pris: ca 1 200:- per familj (2 vuxna, 2 barn)

Hitta till WaterBom Bali

waterbom bali
Vattenrutchkanor för alla åldrar!

 

Uluwatu

Uluwatu är ett område där du hittar både stränder, surf, tempel och mysiga restauranger. Det finns flera fina stränder här. Några av dem är Padang-Padang, Bingin och Dreamland. Besök gärna Uluwatus tempel ”Pura Luhur Uluwatu” som ligger högst upp på klipporna – Magiskt vackert, speciellt vid solnedgången! Tempelbesöket delar du med templets alla apor. Håll hårt i solglasögon och vattenflaskor!

Hitta till Uluwatus tempel ”Pura Luhur

uluwatu tempel
Uluwatu ligger på Balis syd-västra udde.
Skrivet av

Vi är en familj på fem som älskar allt från långresor till öde öar i Asien till skogsäventyr runt knuten!

Skriv en kommentar